URSA

Geschiedenis

In 1968 wordt een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Isoglass. In 1997 neemt de Duitse groep Pfleiderer Isoglass over. Deze partij lanceert in 2000 voor het eerst de merknaam URSA. In 2002 neemt het Spaanse Uralita URSA op in hun organisatie. URSA gaat vanaf dat moment samen met de afdeling isolatiematerialen van Poliglas, een bedrijf dat al sinds 1988 deel uitmaakt van de Uralita-groep. Dit zorgt ervoor dat een vernieuwde versie van URSA is geboren. De jarenlange ervaring van Poliglas is een schot in de roos, URSA wordt nóg sterker. Een nieuw logo, de gebundelde productiviteit, internationale aanpak en knowhow van de twee producenten zetten de isolatie van URSA op de kaart. Met het ruime aanbod van kwaliteitsproducten voor warmte- en geluidsisolatie, steekt URSA met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. In 2005 groeit URSA verder en bouwt een fabriek voor de productie van XPS in Saint-Avold. In 2011 breidt URSA haar divisie OU West (Benelux, Frankrijk en Groot-Brittannië) uit en voegt Spanje en Portugal hieraan toe. In 2017 neemt De Duitse groep Xella URSA over. Met zijn aanbod bouwmaterialen draagt de toonaangevende, internationale producent bij aan een meer energie-efficiënte en hoogwaardige manier van bouwen.

Natuur & Milieu

”We respecteren de natuur zoals zij ons respecteert”, aldus URSA. Bij URSA Benelux voldoen ze steeds weer aan de milieuwetgevingen en doen ze er alles aan om mens en milieu niet te belasten. Een open en proactieve communicatie tussen haar werknemers is ”the key” tot succes. Ze werken voortdurend aan een verhoogd bewustzijn rondom het gebruik van grondstoffen, afvalbeheer en de impact op de omgeving. Ze staan nooit stil. Haar milieumanagement voldoet aan de ISO 14001-norm, maar elke dag opnieuw kijken ze hoe ze dit nog beter kunnen doen.

Ook werken ze toekomstgericht. Haar energieverbruik wordt op gezette tijden geoptimaliseerd om nog duurzamer en efficiënter te kunnen produceren. Een verminderd energieverbruik is één van haar doelstellingen. Om dit te bereiken volgen ze de principes van de ISO 50001-norm rond energiebeheer en volgen ze de resultaten intensief op en verbeteren ze waar nodig.