Transport v.a. €49,99
Voor particulier & professional
Bezorging in NL & BE
Vrijblijvend advies
5/5
★★★★★
Winkelwagen

Wat zijn de voordelen van isoleren

Een woning is opgebouwd uit vele elementen. De laatste jaren staat de woning in het teken van duurzaamheid en wooncomfort. Nieuwbouwwoningen moeten volgens het bouwbesluit voldoen aan steeds strengere normeringen op het gebied van duurzaamheid. Oudere woningen daarentegen hoeven, en voldoen vaak nog niet aan deze normeringen. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden op het gebied van isolatie om uw woning duurzamer te maken, en dat brengt vele voordelen met zich mee.


Goede investering

Ten eerste is het een goede investering. Een goed geïsoleerde woning verhoogd het energielabel op de woning en daarmee wordt de woning meer waard. De gemiddelde waardestijging van een woning met een beter energielabel is 2%!  Daarnaast is het een investering die zichzelf terug verdiend omdat u gaat besparen op energiekosten. Uw woning houdt de warmte immers langer vast waardoor de kachel minder hard hoeft te branden. Deze besparing is in sommige gevallen vergelijkbaar met een rentepercentage van 12% op de spaarrekening.

 


Goed voor het milieu

Een tweede voordeel van een goed geïsoleerde woning is dat u milieubewust bezig bent. Een goed geïsoleerde woning is beter voor het milieu. Indien de woning wordt verwarmd met aardgas, wordt er met elke verstookte kuub gas, 1.7kg CO2 uitgestoten. Er van uitgaande dat een gemiddeld huishouden op jaarbasis 1.600m3 gas gebruikt, zorgt dit voor 2.720kg CO2 per huishouden per jaar! Een goed geïsoleerde woning kan tot 750m3 gas besparen. Dit is 1.275kg CO2 per jaar wat er minder uitgestoten wordt voor één huishouden. Met een goed geïsoleerde woning draagt u dus uw steentje bij aan een duurzamer klimaat.

 

 

Verbetering van het wooncomfort

Ten derde verhoogt een goede isolatie het wooncomfort in de woning. Goede isolatie is als een winterjas in de winter; het houdt de kou buiten en de warmte binnen. Het tegenovergestelde gebeurt in de zomer. Uw woning blijft lekker koel terwijl buiten de temperaturen hoog oplopen. Maar dat is niet het enige. Het beperkt ook geluidsoverlast, en de onaangename koude vloer zal een stuk aangenamer gaan voelen. Een kruipruimte is gemiddeld 11 graden. Deze temperatuur trekt bij een vloer zonder isolatie, door de vloer heen en slaat op de bovenkant van uw vloer. Dit kan zelfs het oncomfortabele gevoel van tocht geven. Indien u een betonvloer heeft, zult u door de accumulerende werking van het beton, de kou ook nog eens langer vasthouden in de vloer. Na het isoleren is dit verleden tijd, en kunt u genieten van een comfortabele, geïsoleerde woning.

 

 

De brandveiligheid verbetert

Nog een ander voordeel is dat het de brandveiligheid van uw woning verbeterd. Vrijwel alle isolatiematerialen zijn gecertificeerd brandvertragend of vlamdovend. Dit resulteert er in dat een brand zich minder snel verspreid of gesmoord kan worden door de isolatiematerialen. Zo heeft u naast alle andere voordelen van isoleren, ook nog een veiliger huis.