Transport v.a. €49,99
Voor particulier & professional
Bezorging in NL & BE
Vrijblijvend advies
5/5
★★★★★
Winkelwagen

Moet ik kiezen voor A-kwaliteit of B-kwaliteit?

Soms is het lastig kiezen; A-kwaliteit of B-kwaliteit isolatiematerialen. Een doorslaggevende factor is vaak de prijs. Maar de vraag is of dat wel de doorslaggevende factor mag zijn. En is er nagedacht over de gevolgen van de gemaakte keuze.

A-kwaliteit

A-kwaliteit kenmerkt zich door garanties. De fabrikant heeft het productieproces onder controle en kan zich aan de gestelde richtlijnen voor de verschillende keurmerken of certificaten houden. Een aantal aspecten welke de fabrikant bijv. op orde heeft:

B-kwaliteit

B-kwaliteit is vele malen goedkoper. Dat komt omdat bovengenoemde is komen te vervallen. Er kan geen garantie meer gegeven worden op de juiste werking van het isolatiemateriaal. Dat kan variëren van kleine afkeurpunten zoals beschadigingen aan de hoekjes of het niet meer juist werken van dampremmende folie, tot grote afkeurpunten zoals het niet kunnen garanderen van de brandveiligheid. En omdat het gebrek van bijv. de brandwerendheid van een product niet met het blote oog waarneembaar is, is dit een potentieel risico.