Transport v.a. €49,99
Voor particulier & professional
Bezorging in NL & BE
Vrijblijvend advies
5/5
★★★★★
Winkelwagen

Subsidie woning isoleren - ISDE subsidie

Bent u voornemens uw woning te gaan isoleren? Check dan zorgvuldig op welke subsidies u recht heeft en wat u daar voor moet doen!

Bij 1 isolerende maatregel (vloer- muur- of dakisolatie) kunt u tot 15% van uw aankoopbedrag terugkrijgen. 
Bij een 2e isolerende maatregel of investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting kunt u tot 30% terug krijgen!

Hoe dit mogelijk is? Dankzij de Investeringssubsidie Duurzame Energie & Energiebesparing, kortweg ISDE Subsidie genoemd welke beschikbaar is voor huishoudens. Dankzij deze subisidiemogeljikheid is het isoleren van uw woning zeer interessant en kent de investering een korte terugverdientijd!

Meldcodes ISDE Subsidie

Mocht u de isolatiematerialen hebben besteld, dan kunt u de ISDE subisidie aanvraag indienen. Het is van belang dat u de juiste meldcodes opgeeft zodat de subsidie-beoordelaar goed kan beoordelen of u in aanmerking komt.
Een lijst met meldcodes vindt u hier:

Mocht uw woning zeer energiezuinig gemaakt zijn, of zelfs energieneutraal dan is er nog een bonussubsidie beschikbaar. Er zitten echter wel voorwaarden aan de subsidie vast. Meer informatie is te vinden op Milieucentraal. Hier staan alle voorwaarden voor u op een rijtje, en ook op isde.nl kunt u precies vinden wat de mogelijkheden zijn zodat u hier de juiste isolatiematerialen kunt bestellen.

 

Subsidie bedrijfspand isoleren

Vanaf 2023 wordt verwacht dat elk kantoor groter dan 100 m2 verplicht een energielabel C heeft. De overheid steunt hierbij met advies en subsidies. Een voorbeeld hiervan is de Energie-InvesteringsAftrek (EIA) of de Milieu-InvesteringsAftrek (MIA). Bij de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemers) wordt precies uiteengezet wat de mogelijkheden zijn en wanneer u als ondernemer voor een subsidie in aanmerking komt.