IKO Enertherm

Duurzaam

De meest directe en efficiënte oplossing om energie te besparen is het gebruik van hoogwaardige isolatie. Minder energieverbruik betekent minder CO2 uitstoot. Een goed geïsoleerd gebouw, levert dus een positieve bijdrage aan het milieu.

Daarnaast wordt er voor de productie van isolatieplaten voor een groot deel gebruik gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Zo worden bijvoorbeeld pet-flessen gerecycled en gebruikt bij de productie van PIR.
Zaag- en freesafval worden verwerkt tot briketten welke weer worden verwerkt als vulstof in beton. Op deze manier is er dus géén afval in het productieproces.

Brandveilig

De isolatieplaten van IKO Enertherm behalen een Brandklasse B klasse-s2, d0 (end use). De isolatieplaat heeft een zeer lage rookontwikkeling, smelt niet en druppelt niet. De brandvertragende eigenschappen zijn eigen aan de unieke celstructuur.

Rendement

De IKO Enertherm isolatieplaten hebben per m2, het hoogste rendement.
Dit betekent dat met een dunnere isolatieplaat, een betere isolatiewaarde behaald kan worden ten opzichte van andere isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld minerale wol. Met IKO Enertherm maakt u dus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte op uw dak, spouw of vloer.

Lichtgewicht

IKO Enertherm is met ongeveer 32kg per m3, een lichtgewicht isolatie.
Dat scheelt niet alleen in de transportkosten door het beperkte volume, maar heeft het ook ergonomische voordelen.

Vormvast & dimensiestabiel

Doordat de isolatieplaten een fijne celstructuur hebben, wordt er met een lagere densiteit toch betere mechanische eigenschappen behaald dan met grover schuim. Dit resulteert in vormvaste isolatieplaten en blijft het isolerende vermogen gedurende jaren behouden.

Vochtongevoelig

De isolatieplaat heeft een zeer lage wateropname en is bovendien rot- en schimmelvrij. Dit zorgt ervoor dat onder alle omstandigheden, de isolatiewaarde behouden blijft.

Energieverlies bij een niet-geïsoleerde woning.